Monday, 8 April 2013

NAMUN KU PUNYA HATI

Cintailah kekurangan yang wujud dalam diri seseorang itu berbanding kelebihan yang dimiliki kerana kekurangan itu akan mengajar kita untuk lebih bersyukur menghargai satu sama lain. Manakala kelebihan pula akan membuatkan kita begitu percaya dan taksub sehingga lupa untuk berpijak di bumi nyata dan lupa erti kelebihan yang saling melengkapi kekurangan. Betul tak kawan2 ???

Mood aku sedih hari nie. Dah alang2 bersedih, aku tambahkan kesedihan dengan dengar lagu Revolvers guna earphone. Layan perasaan sambil layan mata yang sedikit mengantuk. Menghitung waktu nak balik kerja...
 

Jom layan lirik lagu Revolvers :

Senyumku tak seghairah
Gerak gaya tidak selincah
Mataku tak seayu
Kicau burung pun tak semerdu

Namunku punya hati
Juga gayaku perasaan
Hidupku yang begini
Kadar waktu diizin tuhan

Tidakku minta lahir ke dunia
Tidakku duga cacat begini
Bukanku minta kasih dan manja
Bukanku rayu bantu simpati

Maafkan wahai teman
Kumenumpang disudut dunia
Mencari ketenangan 
Sampai masaku pergi jua

Syukur aku dilahirkan cukup sifat. Pernah merasa cacat sementara ketika accident dulu. Jalan berpapah dan bertongkat. Alhamdulillah kembali sihat. 

10 comments:

  1. Betul tu... Adakalanya lebih baik kita memandng kekurangan diri berbanding kelebihan diri supaya tiada perasaan sombong dan riak..peringatan utk diri lisa jua..wallahualam

    ReplyDelete
  2. hoo.. lagu lama ni.. bestt..

    jom join segmen rakan blogger kita nak.. leh tambah follower sekali.. ada rezeki menang adiah.. =)
    http://tengkubutang.blogspot.com/2013/04/segmen-santai-april-bersama-swa.html

    ReplyDelete
  3. aduhai ipah...layan lagu lama nie mmg sedih..kalau mood thn happy dgr lagu nie pun mood leh berubah..takmo sedih2 na.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. smlm je moody hari nie dah happy..hehe..

      Delete
  4. Lagu nie memang best..
    zaman seolah dulu, selalu dengar..
    baru hari ini tahu lagu nie lagu Revolvers.. hehe
    tp yg lagi best lirik lagu nie..
    kita dapat kenal siapa diri kita dan mengajar kita erti bersyukur...

    ReplyDelete
    Replies
    1. best kan sskli layan lagu nie..bersyukur dgn apa yg allah bagi

      Delete
  5. kita tak pernah dgr lagu nie..huhu.. lagu lama ea..
    bila kita bgembira sllu kita lupa saat2 kita susah kan..selalu sgt lupa..gembira macam dunia kta punya. harap akak dah tak sdih dah ya.. senyum sokmo.. :)

    ReplyDelete
  6. lagu lama jugakla..hlg dah mood sedih..ok dear

    ReplyDelete