Sunday, 7 April 2013

JOM PEKENA CUCUR UDANG

Aku tak keluar mana-mana hari nie. Duduk rumah tengok muviee, main game, berfacebook, berblogging, makan, tidur. Hari nie lunch beli jek...malas nak masak. Petang nie baru muncul kerajinan nak menyetuh dapur untuk buat juadah petang. Itu pun sebab dah tergoda tengok resepi cucur udang tadi. 


Nie lah rupa cucur udang aku. Aku pangil jemput-jemput udang sebenarnya. Tak jadi macam tuan punya resepi tu...huhu...Tak tahu mana silapnya. Tepung aku pun tak naik.Tapi takpelah janji boleh makan.  Next time try buat lagi. Makan cucur udang dengan kopi kaw2 memang mantap.

19 comments:

  1. geram tgk udang2 tu.. heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..buat sendiri ley letak udang besar2 incik sop

      Delete
  2. sedapnya akak..udang besaq2

    ReplyDelete
    Replies
    1. harapkan udang je besaq..cucuq tak jadila..

      Delete
  3. ha'ah terliur tgk udang yg besar gila.hehe..mesti sedap cicah sos pedas

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..udang tu cover tepung akak yg tak nek..aahh..mmg sedap cicah dgn sos..yg nie terlebih garing makan gitu pun ok jugak

      Delete
  4. Meriahnya udang yg dok ada tu ipah.nak skettt leh..ado lagi ko?hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. adoiii ekau lambat fahz...abeh sumo den makan haaa..hehe

      Delete
  5. Memang Terbaik la cucoq udang tu...besaqnya udang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terbaik la sgt..huhu..nak wat lagi nanti coz yg nie tak brape jadi

      Delete
  6. waa..jrang buat cucur udg yg udg besar2 nih..compem sdap

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy suke udang tu yg letak udg besar..kalau beli kdg2 udg pun xde..

      Delete
  7. sedapnya...nih yang rasa lapar nih..

    ReplyDelete