Tuesday, 15 October 2013

KEK RED VELVET TAK JADI OOO...

Semalam aku cuba buat oreo cheese cake dan juga red velvet cake untuk juadah Aidiladha...Alhamdulillah oreo cheese cake tu bolehlah dikatakan menjadi. Yang tak jadi adalah red velvet cake. Arghhh kecewa sungguh...Kek aku tu entahlah, bantat kot...semua orang tak nak makan. Adik bongsu je sanggup makan tapi bukan makan cake. Dia makan cream cheese frosting tu je. Aku pun sama, 2x5 je dengan adik aku. Last2 red velvet cake tu pun masuk tong sampah, huhu....Nampaknya cubaan membuat red velvet cake kali nie gagal dan rasanya aku takda hati dah nak buat lagi dalam masa terdekat nie...

pic : google

Alangkah bahagianya jikalau red velvet cake aku jadi seperti pic dekat atas tu. Kena belajar lagi nampaknya...

Salam Aidiladha buat semua...


16 comments:

  1. salah ramuan ke apa.. sayangnya tak menjadi, kalu tak, semestinya sold out cake tu

    recent post : Sehari Berhari Raya Haji

    ReplyDelete
    Replies
    1. cara buat yg salah kot..hurmmm entahlah

      Delete
  2. aduhai awat tak jadi lak ipah..salah teknik kot...jgn give up dear.fahz pun tgh mem'baking nie.cheese cake meleleh yg tgh hot la nie..
    selamat hari raya Aidiladha Ipah :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkinla kot...waaa rajinnya fahz wat cheese cake meleleh tu.ipah kat sini meleleh air liur je dgr...huhu..

      Delete
  3. terliurnya aiza tengok kek tu ipah.. takpe, lain kali ipah cuba buat lagi..
    p.s: salam aidiladha ipah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terliur kan aiza...haha..nak wat lagi kena tunggu kerajinan tu dtg kembali..tq n salam aidiladha juga...

      Delete
    2. yang penting teruskan mencuba sehingga berjaya.. :D

      Delete
  4. xpe boleh cuba next time... hehe :)

    kita baru je buat biskur semalam. butter cookies katanya...ehehe
    kena up satu entri satgi. ahaks

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah nanti akan cube lg..rajinnya awk buat butter cookies..

      Delete
  5. nampak sedap. tp xpe cuba lg
    mana tahu lepas ni lg gebu, kembang, cair di mulut

    ReplyDelete
  6. usaha tangga kejayaan
    cubaan pertama mmg la cam tu... kan :)

    ReplyDelete
  7. tak pernah try buat lg... nampaknya akak kena cuba lg la sehingga menjadi. hehe

    ReplyDelete
  8. he3..kanapa kak?? tang kek tu ke xjd?? smpai kena buang lg tu..kek velvet ni perisa ape?? xpelah kak..satu hr t psti mnjdi =)

    ReplyDelete
  9. Hello I'am Chris From France!!
    This is not a "spam"
    Assalamualaikum
    You Have A Wonderful Blog Which I Consider To Be Registered In International Blog Dictionary. You Will Represent Your Country
    Please Visit The Following Link And Comment Your Blog Name
    Blog Url
    Location Of Your Country Operating In Comment Session Which Will Be Added In Your Country List
    On the right side, in the "green list", you will find all the countries and if you click them, you will find the names of blogs from that Country.
    http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
    Happy Blogging
    ****************
    You can forward this invitation to your friends

    ReplyDelete